Merethesblogg

Alla inlägg under november 2009

Av Merethe Paulsen - 11 november 2009 21:20

Tyra har ett önske till jul och det är en dockvagn! Hon har en dockvagn hos mimmi och morfar och en hos farmor och farfar som hon jämnt går med när hon är på besök där. I motsättning till sin bror som har lest leksakskatalogen dygnet runt sedan den kom och vill ha allt som finns av "killeksaker" samt allt som finns på tvreklamen har hon inte kommit med några önsker än. Men idag gjorde hon något som jag förstod att detvar en dockvagn hon ville ha, Ni kan själv se vad hon gjorde:

  


Av Merethe Paulsen - 9 november 2009 17:31

Har tjatat på Noa rätt länge att han måste klippa sig. Han vill vara som onkel i håret men det vill ingen andra än han och onkel. Ni som inte vet det ser hans onkel ut som en kvarleva från pudelrocken på 80-talet och det är INTE så fint idag. Men sedan onkel är Noas stora favvo är det det han vill. Men som tur är kan man locka Noa med lite godis etc. så går han med på det mästa. Hmm...kanske vi kan prova det med brorsan med?

Jaha nu gick han i varje fall med på att klippa sig och då frågade vi hur han ville ha frisyren? Som pappa var då svaret....eh..han är ju rakad vill du verkligen det? Ja...men inte idag men nästa gång. Ja vilken tur tänkte jag. Så det blev något mitt i mellan som vi faktisk blev nöjda med båda två.

Här är vi på väg till frissan:

  


Och så här blev han efter:

  


Av Merethe Paulsen - 3 november 2009 23:15

Här är lite foton från vår lediga dag. Noa, Tyra och jag hade en underbar dag i höstsolen. Vi lekte i parken och som ni ser var det uppskattat.


      

Av Merethe Paulsen - 2 november 2009 20:35

  


Våran lilla vovve Ior på 8½ år har 9 liv troligen. Förra veckan upptäckte jag et lite hål några cm från ändtarmsöppningen som det kom var ifrån. Ojdå tänkte jag och drog konklusjonen fistelgångar med det samma. Det är som små gångar som blir i vävnaden av en infektion. Det är alltså död vävnad som bara kan bli bättre av att man kirurgisk går in och skär bort all död vävnad så den friska kan läka ihop. Och då operation inte är något vi tänker utsätta vår gamla gubbe för så kan ni själva tänka er utgången. Vi sökte vetrinär då i Norge(vi var där på semester just då) och det blev konstatert fistelgång samt lunginflammation????? Det kom som en överaskning på oss då vi inte hade sett några symtom på detta. Vetrinären skrev ut smärtlindring samt antibiotika och skickade oss hem utan stora hopp. Vi skulle söka vår egen vetrinär här i Örebro efter en vecka för eventuell avlivning om han inte hade blivit bättre. Så det var med sänkte huvuden Jonas och jag åkte till vetrinären idag. Noa tog farväl av sin livskompis där hemma och han räknade inte med att se honom igen. Vi trodde attdet var vår sista dag med honom.

Vår vetrinär visade in oss på rummet med egen ingång som man har vid avlivning. Hmmm detta ser inte bra ut tänkte jag.

Hon lyssnade på hans lungor, hjärta och kände på hans cirkulation och kollade sedan såret där bak. Sedan säger hon det som jag inte kommer att glömma på länge: "Ni har en fullt FRISK hund!"

Gissa om vi blev tagna på sängen! Va???

Visst han har en analkörtel som har varit infekterad och nu har gått sönder men hon kunde inte känna någon stor fistelgång. Lunginflammation hade han inte. Ja va säger man. Hon tyckte absolut inte att vi behövde ta bort en så fin hund och trodde att han kunde leva en stund till. Hon skrev ut en annan antibiotika kur och sen skal vi tillbaka efter 2 nya veckor för kontroll av såret.

Ja det var verkligen två mycket glada som åkte hem igen med världens bästa Ior. Och gissa om det var någon hemma som oxå vart glada!


  


Av Merethe Paulsen - 1 november 2009 23:34

Idag har Noa börjat på skridskoskola. Han har tidigare gått på bollkul och det har han tyckt har varit jättekul men nu ville han prova att åka på skridskor. Så vi skickade iväg anmällningen och fick ett skriv om vad de måtte ha för att vara med. Skridskor - såklart - kostnad 349; hjälm med skydd för ansiktet (Hade vi såklart inte) kostnad 599; hanskar kostnad 99; och halsskydd - va är det tänkte jag som kommer från ett land där det inte är lika vanligt att spela ishockey som här. Men det var tydligen någonting jätteviktigt som man måtte ha annars kunde man få halsen avskuren så då forstod jag att det måtte vi köpa för man vill verkligen ha kvar huvudet på den platsen den ska sitta , kostnad 299; Sen köpte vi sånna skydd till att ha på skridskorna för att de inte skulle gå sönder om man skulle gå på de utanför isen. Tydligen jätteviktigt! Kostnad 199; Alltså summa summarum 1545; och då är inte priset för skolan på 300; iberäknad. Och det innan vi har kommit in på isen?? Ja ........

Men idag åkte vi dit i varje fall och Noa har sett fram emot detta enormt. Vi började med att han tappade bort halsskyddet på vägen från bilen och in i ishallen. Sen när vi kommer in upptäcker vi att nästan alla pappor är med ute på isen med skridskor och hjälmar. Jonas har ingen hjälm eller skridskor och han är nog på Noas stadie när det gäller skridskokunskaper så han är nog inte till mycket hjälp där ute. Och jag skal vi inte tala om som inte har varit på isen sen jag hade vita dansskridskor på lågstadiet och fick använda mig av de vassa taggarna på skridskorna för att sparka ifrån för att överhuvudtaget komma någon stans. Ja som ni förstår så har Noa stora skridskotalenter att föra vidare.

Så vi skickade ut stackars Noa ut på isen alldeles ensam med sina nya skridskor och det gick som det måtte gå - rakt på rumpan. Som tur va var en kompis där med sin son så han fick hjälpa Noa oxå. Han ramlade och ramlade och måtte ha hjälp för att ta sig upp. Efter en liten stund måtte han ut och kissa så det var av med skridskor och på med skridskor. Sen han kom in på isen igen ramlade han och slog sitt knä. Då tänkte jag att detta var bortkastade pengar, han vill väl aldrig ut på isen igen efter detta, men den som grät när vi skulle hem det var Noa. Han ville bara fortsätta och han ville inte hem. Förstå det den som kan!

Så nu har vi hotat onkel Espen med att han får följa med nästa gång och vara med ut på isen. Han har trots allt stått på skridskor då han var 14 och det är mer än va vi har gjort. Så nu har vi skaffat fram skridskor till honom men vi har ingen hjälm så finns det någon som har en hjälm över så säg till. Undrar på om jag ska ladda videokameran till nästa gång?

Ovido - Quiz & Flashcards